Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Колаж на Таки (вляво) и Кирил Руския, публикуван от сайта bird.bg
Колаж на Таки (вляво) и Кирил Руския, публикуван от сайта bird.bg
  • Групата на Кирил Руския, свързван в миналото с бандата на чуковете, е използвала лютиви спрейове, сгъваеми ножове и метални ръкавици
  • Стреляно е с два пистолета - на мястото при огледа по-късно са открити 4 гилзи

Ивайло Константинов, по прякор Белгиеца, който по неофициална информация е съсобственик на ресторант La Cattedrale в центъра на София, е опитал да защити персонала на бара си на Халкидики, в резултат на което е започнал побой от групата на Кирил Киров-Руския, завършил със стрелба.

Инцидентът с участието на българи се разигра в нощта срещу събота в плажния бар Ahinos tuti beach в селцето Ханиоти, което се намира на първия ръкав Касандра. Заведението е собственост на 35-годишния грък Алогзейлат Елефтериос, а Ивайло Белгиеца му е съдружник.

По неофициална информация спорът в бара възникнал заради забавена поръчка.

Групата на Кирил Руския, свързан в миналото с бандата на чуковете на Христофорос Аманатидис-Таки, започнала саморазправа с персонала, в която се намесил роденият през 1969 г. съсобственик Ивайло Константинов. С 41-годишния силов бос Кирил Киров са били още Иван Терзийски, на 40 години, Станислав Димитров (роден през 1985 г.), Христо Димитров (роден през 1994 г.), Христо Мирчев, на 45 години, и още двама души, които в момента се издирват на територията на Гърция.

По време на побоя трима охранители на бара са се притекли на помощ на Константинов. Единият от тримата е вече установен и е обявен за издирване. По непотвърдена информация те са от руски произход. Хора от групата на Кирил Руския са използвали лютиви спрейове, сгъваеми ножове и метални ръкавици.

Открити са и две бухалки. Инцидентът приключва след използването на огнестрелно оръжие. Стреляно е с два пистолета, защото на мястото при огледа по-късно са открити общо 4 гилзи, които са изстреляни от две оръжия с различен калибър. За задържането на групата на Руския се наложило да се включи група от гръцките специални части.

Двама простреляни са настанени в болницата в Полигирос. Единият е в тежко състояние с огнестрелна рана в гърдите. Третият пострадал при побоя е Ивайло Константинов-Белгиеца, който е с лека телесна повреда, с травми по лицето.

Инцидентът между българите в популярния в страната ни полуостров Халкидики се превърна в централна новина в Гърция, където подобни инциденти са голяма рядкост. Участниците в побоя ще бъдат подведени под отговорност за незаконно притежаване на оръжие, хулиганство и опит за убийство. Разследването се води от полицията в Полигирос.

Кирил Руския (облечен в бяло) скача на бой, показва видео, разпространено в гръцките медии.
Кирил Руския (облечен в бяло) скача на бой, показва видео, разпространено в гръцките медии.

Заведението се изпразва, когато българите (вляво) започват скандала, става ясно от клип, разпространен от гръцките медии.
Заведението се изпразва, когато българите (вляво) започват скандала, става ясно от клип, разпространен от гръцките медии.