Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Огромни надежди се възлагат на “Островът на 100-те гривни” да се опълчи достойно на “Игри на волята”.
Огромни надежди се възлагат на “Островът на 100-те гривни” да се опълчи достойно на “Игри на волята”.

Заради големия брой нови формати свърши работната ръка! Телевизиите издирват под дърво и камък оператори, редактори и монтажисти

Глобалното затопляне прати невиждани горещини по нашите географски ширини и народът се юрна към морето и планината, за да оползотвори по най-добрия начин полагаемия се годишен отпуск. В двете най-големи частни телевизии обаче климатиците не смогват да се справят с жегата, тъй като тя не е следствие от климатичните промени. На тв босовете им пари под задниците заради започващата през есента гладиаторска битка за вниманието на Негово Величество зрителя.

bTV и Нова впрегнаха всички налични ресурси за производството на риалити формати, които да предложат на своята публика от октомври нататък, когато и последните летовници се върнат у дома. Затова докато всички са на море, заетите с производството на подобен род телевизионно съдържание се пържат на адски огън само и само да произведат качествен продукт.

Двата основни конкурента в телевизионния свят отделят най-голямо внимание на формати, които по ирония на съдбата ще се произвеждат направо върху златистия пясък. От техния успех до голяма степен ще зависи и успехът на телевизията майка през есента. От Нова решават

да не правят резки движения и да заложат на фаворита,

който им носеше неизменни победи през последните години. Новото тази година е, че керванът, ангажиран със създаването на "Игри на волята", се премести от Южното на Северното Черноморие, и по-специално на един от плажовете на Дуранкулак. Идеята на продуцентите е да сменят малко пейзажа, за да разнообразят вниманието на верните си фенове. Предвидени са и нови и по-атрактивни игри, в които освен напълно непознати момичета и момчета ще се впуснат и популярни личности, способни да издържат на напрежението. От екипа се кръстят на късмета си да хванат поредица от безоблачни и безветрени дни, които позволяват да се снима без прекъсване.

На хубаво време се радват и късметлиите, които бяха ангажирани с производството на новия формат на bTV – "Островът на стоте гривни". На него се възлагат огромни надежди най-сетне да посегне на хегемонията на "Игри на волята". За целта от частната телевизия пратиха участници и екип да се запознаят с красотите на един от 7107-те острова, които са част от територията на Филипините. Но завистниците бързо да охладят негативните си емоции – там никой не си и помисля да се излегне на приказния плаж или да се поплацика в тюркоазените води. Всички са отдадени на къртовски труд само и само да се вместят в предварително зададените срокове, като целта е количеството на материала да не е за сметка на качеството.

От bTV са сериозно амбицирани да предложат на публиката интересен откъм битки и емоционални сюжети

формат, който да заличи лошите спомени от последния сезон на "Сървайвър",

който и според най-големите му фенове се оказа пълен провал. Този път е избрана подходяща локация, която наистина да пренесе зрителя на другия край на света. Също като при конкуренцията, във формата са включени и добре познати лица от българския шоубизнес, а битките на плажа ще бъдат далеч по-атрактивни от тези в "Сървайвър". Ще бъде обърнато повече внимание и на взаимоотношенията между участниците, които неминуемо ще са подложени на тежки изпитания по пътя към победата.

В името на победата кипи усилен труд както на Дуранкулак, така и на Филипините. И не само там. Точно в летните жеги започна производството на един куп формати, които да се излъчат през есента. Сред тях е "Бягство към победата", което ще е дебютът на Евгени Димитров-Маестрото в ролята му на продуцент. И тук става дума за мащабно предаване, което изисква събирането на огромен екип. В следващите дни ще започнат снимките и на формата "Пееш или лъжеш", което вече се завъртя по Нова телевизия преди няколко години. За старт се готвят и два други изключително изискващи време и усилия формата като "Ергенът" и "БИГ Брадър". За тях и в момента се носят слухове, че не са си осигурили всички необходими разрешителни от ръководствата на двете най-големи частни телевизии и преговорите продължават.

С тях или без тях, има достатъчно продукция за снимане, а обучените работници се оказват крайно недостатъчни. Големите продуценти издирват под дърво и камък оператори, монтажисти, звукари и редактори и всякакъв друг вид специалисти, които да знаят как се снима, монтира и подрежда подобен род тв продукция. Дори и вдигането на възнагражденията не успява да реши проблема, което принуждава лидерите в бранша да се доверяват на

младоци без никакъв опит

Зрителят, разбира се, не се вълнува от подобни проблеми, а телевизиите ще направят необходимото, за да не си проличи по никакъв начин липсата на кадри. Летните месеци ще се изтърколят на един дъх и през есента хората ще се настанят отново пред телевизорите, за да решат сами на кого да подарят своето внимание. Така че същинската битка предстои.

“Игри на волята” е доказан фаворит в битката за висок рейтинг.
“Игри на волята” е доказан фаворит в битката за висок рейтинг.