Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За няма и два месеца втори тираж от книгата "Хиперсъзнание" също е на изчерпване.
СНИМКА: ВАСИЛ ПЕТКОВ
За няма и два месеца втори тираж от книгата "Хиперсъзнание" също е на изчерпване. СНИМКА: ВАСИЛ ПЕТКОВ

Бестселърът на КК "Труд" „Хиперсъзнание" с нов рекорд: 75% от втория тираж изчезнаха само за 10 дни

Истинска мания се завихря около бестселъра на КК „Труд". След като първият тираж се изчерпа за 35 дни и това доведе до неочакван дефицит, сега книгата на психолога Моника Балаян и журналиста Петя Минкова е на път да постави нов рекорд. Повече от две трети от втория тираж вече са изчерпани.

Книгата-сензация разкрива революционни техники, базирани на научни изследвания за препрограмиране на подсъзнанието. Мнозина ще си кажат, че това не ги касае, но не е така. Причината е, че чрез подсъзнанието вземаме 98% от решенията си и ако в него преобладава вирусният софтуер, е почти сигурно, че много от изборите ни ще са грешни. Но именно в подсъзнанието е заровен и ключът, тъй като само чрез него можем да се справим с токсични „програми" като преяждане, зацикляне, нездравословно хранене, спекулиране с цигари, алкохол, мързел, необоснован гняв, обсебващи страхове, натрапчиви мисли за провал и болести. 

Премиерата в София в Националната библиотека премина при огромен интерес. 
СНИМКА: ВАСИЛ ПЕТКОВ
Премиерата в София в Националната библиотека премина при огромен интерес. СНИМКА: ВАСИЛ ПЕТКОВ

Защо се стига до тях? Защо единствените разумни същества на планетата – хората ежедневно правят десетки неща, които ги отдалечават от целите им? Защо има такова крещящо противоречие между разума и действията? И как може да бъде сменен този вирусен "софтуер" с нов, който да сложи край на катастрофалното бягство от целите ни в ключови сфери.

Отговорите на тези въпроси са част от бестселъра "Хиперсъзнание". Той съдържа иновативни техники и конкретни практики, тествани с апаратура за измерване на честотите на мозъчните вълни. 

Премиерата в Националната библиотека.
СНИМКА: ВАСИЛ ПЕТКОВ
Премиерата в Националната библиотека. СНИМКА: ВАСИЛ ПЕТКОВ

Книгата разкрива кои са кодовете към подсъзнанието, как да общуваме на неговия език, защото то не разбира от думи, как да "улавяме" точните отговори и да стартираме мозъчните вълни на хиперсъзнанието. 

Изследванията се оказват шокиращи. При 80% от хората мозъците им сякаш "спят", независимо дали става дума за млади, или за възрастни, независимо дали е сутрин, обед или вечер, апаратурата констатира, че най-активните вълни почти при всички участници в проучването са тета, характерни за полусънното състояние. 

Премиерата на "Хиперсъзнание" във Варна
Премиерата на "Хиперсъзнание" във Варна

Затова книгата съдържа много техники за активизиране на мозъчните вълни, за да са в хармонично състояние, но и конкретни практики как да стартираме гама вълните, при които сме най-ефективни и работоспособни.

Защо те са толкова важни за ежедневието и успеха ни?

Причината е, че когато те преобладават, човек от 10 възможни решения избира най-доброто, а при бета се спира на 4, от които само едно може да е правилно. 

Премиерата на "Хиперсъзнание" в Плевен
Премиерата на "Хиперсъзнание" в Плевен

От тази гледна точка е много важно да знаем как се стартират тези хипервълни, с които мозъкът влиза в идеален режим и работи при пълна концентрация. Описаните техники работят при всички и резултатите им са публикувани на 90 стр. от книгата. 

Иновативната система в книгата, е впечатляващ микс между едни от най-ефективните методи и техники, признати от Световната здравна организация, базирани на постиженията на авторитетни научни центрове и откритията на нобеловите лауреати Хърбърт Саймьн, Даниел Канеман и Ричард Тейлър, открили важни закономерности в работата на подсъзнанието. 

Премиерата на "Хиперсъзнание" във Враца
Премиерата на "Хиперсъзнание" във Враца

Към тези пробиви в науката Моника Балаян добавя своите прозрения и открития на базата на 30-годишния си опит. За да провери ефектите от този нов метод, тя провежда тестове с професионална апаратура за ЕЕГ отчитане на вълновата активност на мозъка. За читателите вероятно ще е интересно, че тези данни за първи път ще бъдат анализирани от психолог, а не от лекари.

Как да спрем саморазрушението и да дадем CANCEL на този вирусен "софтуер"? Как да се направи рестарт на мозъка и емоциите и да си осигурим достъп до подсъзнанието, за да от крием най-правилните решения?

Автори на книгата са психологът с над 30 години в работата с подсъзнанието Моника Балаян и журналистът Петя Минкова. 

Моника Балаян (вляво), Петя Минкова (вдясно) на премиерата на "Хиперсъзнание" в Бургас със зам.-кмета на града Диана Саватева.
Моника Балаян (вляво), Петя Минкова (вдясно) на премиерата на "Хиперсъзнание" в Бургас със зам.-кмета на града Диана Саватева.

Моника Балаян провежда съвместни изследвания с професори от Института по физиология "Орбели" в Армения и заедно с това прави проучвания в Матенадаран - едно от най-големите хранилища за ръкописи от зората на цивилизацията. За новаторските си проучвания и резултати през 2023 г. Моника Балаян е обявена за Психолог на годината от международното издание "Арменка", а за големия принос в психологията е присъдено званието почетен професор на WAPA (World Association of Performing Arts). Организацията е сертифицирана да издава тези звания на изявени фигури в областта на културата, спорта и психологията. 

Петя Минкова от 1995 г. е журналист, до 2022 г. е зам. главен редактор на вестник "168 часа", а от 2023 г. е част от проекта "24 часа - 168 истории". От 2018 г. е зам.-главен редактор на списание "Космос", където работи с едни от най-изявените учени в света. Сред тях са топизследователи от ЦЕРН, създателите на космическия кораб "Орион", конструкторите на машината в мисията OSIRIS-Rex, взела проба от астероид, астронавтът-рекордьор на НАСА с най-много прекарано време извън МКС Майкъл Лопес-Алегрия, най-цитираният физик на земното кълбо за всички времена проф. Джон Елис, консултантът на "Джурасик парк" проф. Стийв Брусати и много други.