Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Когато се налага да съчетаете годежен пръстен и брачна халка е важно да постигнете хармония и баланс. Добре е да обмислите стила на двата пръстена, колко са дебели или тънки, от какви метали са направени. Тези, както други детайли, ще разгледаме в тази статия, като ще се постараем да Ви помогнем със съчетаването на годежния пръстен и халката. 

Какво е значението на годежния пръстен и брачната халка?

Годежният пръстен е символ на обещанието за вечна любов. Най-популярни обикновено са годежните пръстени с диаманти, или пък с други полускъпоценни камъни. Диамантът е символ на вечност и неразривна връзка. 

Брачната халка, от друга страна, е сватбеният пръстен. Комплект брачни халки се разменя между младоженците по време на сватбената церемония и символизира единство и неприкосновеност на брака. Взети заедно, брачната халка и годежния пръстен изразяват непрекъснатата любов и лоялност между двамата влюбени.

Как да съчетаем годежния пръстен и брачната халка?

Съчетаването на годежния пръстен и брачната халка е наистина важно, ако разбира се, имате желание да носите и двата пръстена. Ето няколко критерия, по които можете да го направите.

Избор на метала

Когато искаме да съчетаем по най-добрия начин годежния пръстен и халката е добре да вземем предвид метала, от който са изработени. Брачните халки от бяло злато се съчетават чудесно с платинени годежни пръстени или пък с такива от същия материал. Бялото злато и платината са издръжливи на износване и надраскване и това ги прави отличен избор за всекидневно носене. Ако изберете жълто или розово злато за годежен пръстен, препоръчваме да изберете и халка от същия метал. 

Избягвайте стилови конфликти

За да постигнете истинска хармония, избягвайте стилови конфликти между годежния пръстен и брачната халка. Ако той е сложен и украсен с повече камъни, изберете по-семпла халка, която да му позволи да изпъкне. Същото важи и в обратния вариант. По този начин, ще създадете хармония и баланс между двата пръстена и ще стоят много по-красиво и естествено на ръката Ви.

Изберете взаимно допълващи се дизайни

Когато избирате годежен пръстен и брачна халка, е важно те да се допълват взаимно. Ако годежният пръстен има модерен, геометричен дизайн, изберете халка с подобен дизайн. За класически годежен пръстен с диамант, халка с малки инкрустирани диаманти може да добави фин блясък. 

Не забравяйте комфорта

Комфорът, макар и на последно място в списъка, следва да е преди всички други критерии. Трябва да бъдете сигурни, че годежният пръстен и халката са максимално удобни за ежедневно носене, без да бъдат широки или пък тесни. Освен това, е добре да се уверите, че пръстените не се търкат прекалено много един в друг, за да не се създава излишен дискомфорт. Когато закупите пръстените от луксозен магазин за бижута, можете да се уверите за комфорта и да си гарантирате, че те ще бъдат не само красиви, но и истински удобни за носене през целия Ви живот.

На коя ръка се носят годежният пръстен и брачната халка?

Традиционно, годежният пръстен се носи на безименния пръст на лявата ръка до деня на сватбата. След церемонията, брачната халка се поставя на същия пръст, а годежният пръстен се носи над нея. В някои култури, като в Германия, Русия и България, брачните халки се носят на дясната ръка. Независимо от традицията, най-важното е да носите пръстените така, че да Ви е удобно и да отговаря на Вашите лични предпочитания.