Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Борисов
Кадър; Нова нюз
Кирил Борисов Кадър; Нова нюз

Той е човек със сериозни контакти и държавата няма как да изпусне контрола над него

Брендо е мистериозна личност. Вчерашното му появяване пред вратите на затвора приличаше малко на шоу. Много хора са бягали и са се връщали, но по този начин да декларираш "Аз се връщам", след като знаеш, че те очакват 20 г. затвор.Може утре Пепи Еврото да снима клипче как отваря ресторант "8-те малки джуджета" и да приканва клиентите си с проблеми с правосъдието да се завърнат там. Това заяви криминалният журналист на "24 часа" Кирил Борисов по Нова тв, след като вчера Евелин Банев-Брендо сам се появи вред вратите на Софийския затвор. 

Според него може би на Брендо му е писнало да се крие по света, защото е на 60 г. и ако получи най-тежката присъда, дошла от Италия - 20 г., при добро поведение и ако се труди в затвора след 10 г. може и да излезе. Тук няма 20 г.затвор за това престъпление, а 10-12, допълни Борисов.

Не вярвам на хипотезата, че в затвора на Брендо ще му е по-сигурно и че има заплаха. Той има семейство, деца. Те не са в безопасност. Дъщеря му беше отвлечена преди 10 г и така и не разбрахме кой и защо я отвлече. Около този човек има много мистерии, обясни журналистът.

Борисов разказа как още през 2007-а е трябвало италианци да го арестуват. Брендо обаче е бил предупреден за акцията. По-късно в автомобила му е намерен документът, с който се дава старт на разследването. Беше убит един от най-близките му хора -  баджанакът му, по-късно и майката на баджанака му. Такива хора са свързани със службите за сигурност не само в България, но и с чужди, каза Кирил Борисов. 

По думите му не е изключено Брендо да е бил информатор на службите, но това е ценна информация и няма как да бъде разкрита. Всички факти обаче водели в тази посока. Той е човек със сериозни контакти и държавата няма как да изпусне контрола над него, обясни криминалният журналист. 

Той допълни, че е много е лесно да се разбереш с полицията да бъдеш агент или информатор. Затварят си очите за някакви дребни неща, които вършиш. Но ти им носиш много по-ценна информация за разкриване на престъпления. С прокуратурата може и да се разбереш да ти паднат обвиненията, ако сключиш споразумение, но със съда няма как, каза още той.

Появата на Брендо  у нас Борисов определи като "едно от притеснителните неща" при условие, че е издирван с червена бюлетина от "Интерпол". Има много легенди около него - че е бил у нас през повечето време , че е пътувал с ферибот или самолет от Украйна до България, обясни още Кирил Борисов.  

Борисов коментира и снимките, на които се виждат тежковъоръжени охранители около къщата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя. „Това са служители на главната дирекция в МВР, която обедини жандармерията и баретите. Те имат правомощия, когато има сериозна заплаха за живота на държавник, да се включват в охраната му. Това е т.нар. СОБТ (Специализиран отряд за борба с тероризма), обясни журналистът. По думите му явно причината за заплахата е политическа, щом Атанас Атанасов говори за нея по време на консултациите на ПП-ДБ при президента в понеделник.