Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евелин Банев-Брендо
Евелин Банев-Брендо

Евелин Банев-Брендо, който днес в 7:30 ч. се предаде, вече е приведен в Софийския затвор, научи "24 часа".

Процедурите по снемане на самоличност, оформяне на документи и прегледи са приключили. Той е бил откаран към мястото, където ще излежава своята присъда. 

Той има 3 наказания от три различни държави и вероятно ще поиска те да бъдат обединени в едно. 

Първо го наказаха с 10 г. в Румъния за трафик на кокаин. След това Италия го осъди на 20 г. за трафик на дрога от Южна Америка към Европа по делото "Кокаинови крале". Накрая влезе в сила и присъдата му от 6 г. за пране на пари от наркотрафик в България. Делото започна първо от всички - през 2007 г., но приключи последно. Затова Брендо беше върнат у нас, но избяга, след като Върховният касационен съд се произнесе окончателно.

След 5 г. в неизвестност го задържаха в Украйна - месеци преди избухването на войната с Русия. Разследваха го за фалшиви документи и нарколаборатория в къща до Киев, но той отново се измъкна. Оказа се, че е станал украински гражданин, а такива не се предават заради присъди в други държави.

Брендо е една от най-мистериозните фигури в престъпния свят у нас. Успява да се издигне до най-високите нива в трафика на кокаин от Америка към Европа. Контактува с хора от високите нива в организираната престъпност, включително клана Ндрангета в Италия.