Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

93-годишният Рупърт Мърдок се ожени за 67-годишната Елена Жукова. 
СНИМКА: News Corp
93-годишният Рупърт Мърдок се ожени за 67-годишната Елена Жукова. СНИМКА: News Corp
  • При шанс нормална жена да се омъжи за ултрабогаташ от 0,0000009592%, майка и дъщеря Жукови успяха да оплетат в мрежите си не по един, а всяка по двама 
  • Чаровната Eлена завъртя главата на олигарх, родственик на маршал Жуков, направи супероткритие в борбата с диабета и на 67 години се омъжи за 10 пъти по-богат мъж
  • Дъщеря й скандализира Лондон, сядайки върху тъмнокожа манекенка, но след Роман Абрамович оплете в мрежите си бившето гадже на Парис Хилтън

Милиони жени прахосват години, търсейки настървено и с хъс принца с милиони долари, който ще ги носи на ръце, но в повечето случаи губят тази битка, изтощени от минималния си шанс за успех.
И причината не е в неефективно издирване, а във факта, че към 2024 г. милиардерите мъже са едва 2398, а жените над 20-годишна възраст на планетата, мечтаещи за някого от тях, са внушителните 2,5 млрд. Или шансът им е едва 0,0000009592%. Казано по-просто, една голяма кръгла нула. Но има две дами - майка и дъщеря, които по неподражаем начин превъртяха „играта" и доказаха, че могат да оплетат в любовните си мрежи не по един, а по двама милиардери. Да, не всички са красиви принцове, но да не забравяме, че едната все пак е пенсионерка.
Как става това ли? Не е много ясно, но ако някога двете все пак решат да споделят съветите си в книга „Как да се оженим за ултрабогаташ", тя определено ще стане световен бестселър. Не за друго, а защото 67-годишната съпруга на медийния магнат Рупърт Мърдок Елена Жукова и чаровната й дъщеря Даря са истински феномени в тази сфера.
Но тук има още един интересен детайл. За бляскавата руска „пенсионерка" вторият брак е шеметен възход, защото предишният й съпруг – руският олигарх Александър Жуков - е сравнително „беден". Той притежава „едва" 2 млрд. долара нетно богатство, а това на 93-годишния Мърдок е 10 пъти по-голямо. При дъщерята Даша върви обратната тенденция – първоначално жена на Роман Абрамович, собственик на около 8 млрд., сега тя е омъжена за далеч по-скромен наследник на гръцки корабен магнат, записал в сметките си 4 пъти по-малко пари - 2 млрд. 

Роман Абрамович и Дария заедно през 2008 г.
Роман Абрамович и Дария заедно през 2008 г.

Опитът или Фортуна помагат на красивата пенсионерка? Вероятно отговорът е в прелюбопитната й съдба. В края на 70-те години на миналия век тя е студентка в Московския държавен университет и там се запознава с родственик на прочутия маршал Георги Жуков, записал името си със златни букви в историята на Втората световна война. Това е човекът, който е начело на Червената армия, когато отблъсква нацистите в кръвопролитната битка за Сталинград. 30-ина години по-късно неговият млад наследник Александър не иска и да чуе за военните. Той е супер предприемчив, интересува се от технологии и иска да живее в чужбина, а не в СССР. За да сбъдне мечтата си и да се измъкне от сивата соцдействителност, завършва Института за азиатски и африкански изследвания. В този момент обаятелната Елена е решила да покори световните научни върхове в областта на молекулярната биология. В някакъв момент искрата между двамата припламва и любовта прераства в брак. Александър Жуков е изключително смел, решителен, по време на перестройката започва да прави персонални компютри, влиза в петролния бизнес, а Елена доказва, че е бъдеща звезда на научния небосклон. През 1981 г. на тази интересна двойка й се ражда дъщеря Дария, която галено наричат Даша. В свое интервю тя разказва, че когато била на 10 години, нещо в брака на майка й и баща й започва да куца. Елена иска да продължи кариерата си на молекулярен биолог в американски университет, като голямата й цел е Калифорнийският, известен с големите си постижения във всички сфери. Амбициозният Александър на свой ред вече мечтае да „плува" с големите „акули" в Лондон и става британски гражданин, но създава милиардите си от петролни сделки в Украйна, където другият изявен бизнесиграч е Роман Абрамович.
И докато мъжете се борят, за да спечелят лъвския пай от нефтените залежи, Елена през 1990 г. решава да приеме поканата за престижен пост в медицинския университет Baylor в Хюстън.
Преместването от СССР в САЩ е истински културен шок. За този период Даша си спомня в свое интервю, че никога не била виждала зърнени храни, защото дотогава закусвала с извара и палачинки, а не с цветни кръгчета от кутии.
Запитана за майка си, тя отбелязва, че винаги е била изключително сериозен човек, който се интересува от същността, а не толкова от естетиката. Както и че постоянно в къщата им в Америка се мотаели авторитетни учени. В един от тях - Джордж Гаузе, Елена се влюбва и от тази нова връзка ражда близнаци – Юрий и Катя. Заедно с това красивата професорка работи неуморно и в крайна сметка е поканена в Калифорнийския университет. 
Елена Жукова и Мърдок в имението Бел Еър. 
СНИМКА: NEWS CORP
Елена Жукова и Мърдок в имението Бел Еър. СНИМКА: NEWS CORP

В Лос Анджелис Даша живее в разкошната й къща, но за да се вижда и с татко си, той й купува пентхауз в престижния район на Лондон - Кенсингтън. Вероятно някъде там около баща си тя попада в полезрението на неговия стар приятел - милиардера Роман Абрамович. Според легендата, в момента, в който той я вижда, се влюбва и решава да се разведе. За новата си любима купува къща в Лондон за 150 млн. паунда и за да се впише в тамошния хайлайф, придобива популярния футболен отбор „Челси". За разлика от него Даша иска да стане меценат, да търгува с изкуство, да представя руски творци в британската столица и да издава модно списание. Естествено, още преди да е артикулирала за какво мечтае, мъжът й бърза да го изпълни. Първоначално медиите на Острова посрещат амбициите й с насмешка. За тях тя е поредната руска богаташка, която нищо не разбира и чиито пари ще бъдат „засмукани" от лондонските артсреди до последния паунд. Но не става точно така. Даша честно си признава, че не разбира кой знае колко от изкуство, но иска да учи. Освен това е достатъчно интелигентна, за да се обгради с впечатляващи професионалисти, които да й помагат.
Сред тях са топкуратори като Робърт Стор от Венецианското биенале през 2007 г., Жан-Юбер Мартен, оглавяващ Мuseum Kunst Palast в Дюселдорф, в екипа й е привлечена Моли Дент-Брокълхърст, работила за Sotheby's, и Лари Гагосян, Никълъс Серота от Tate и др. Резултатът е изумителен - само за един уикенд над 10 хил. души посещават нейната галерия „Гараж". 
Роман Абрамович със сина си Аркадий
Роман Абрамович със сина си Аркадий
Заедно с това богатата рускиня издава и модно списание и там, в стремежа да е оригинална, прави колосален гаф. Тя се снима, че седи на стол, но столът е тъмнокожа манекенка. Скандалът на Острова е неописуем – що за нелеп и тъп расизъм, но в крайна сметка бързо е потушен, като манекенката е изтрита от снимката.
През това време майката на Даша – Елена, вече се е утвърдила като един от най-добрите специалисти в САЩ в областта на диабета и е професор по молекулярна биология в Калифорнийския университет. Нещо повече, тя има поредица от статии как се синтезира клетъчна ДНК и се освобождава инсулин от стомашните G-клетки. За да постигне този пробив в две поредни години, Елена Жукова е била начело на проекти – всеки от по 306 хил. долара. Благодарение на финансирането синеоката професорка предлага сложна генна терапия за лечение на диабет и като известен учен и специалист по метаболизма тя е близка с хора от хайлайфа. Вероятно така през 2023 г. третата съпруга на магната Рупърт Мърдок – Уенди Денг, я запознава с него.
При какви обстоятелства красивата биоложка е решила да каже „Да" на 93-годишния Мърдок, едва ли някога ще разберем.
Факт е, че в деня на сватбата в имението „Бел Еър" в Калифорния тя бе ослепителна и неслучайно партито се превърна в световна сензация – Елена Жукова бе с елегантна бяла рокля с квадратно деколте, а магнатът заложи на класически черен костюм, бяла риза, жълта вратовръзка и черни маратонки с бяла подметка. Двамата изглеждаха щастливи и вероятно за да се отдаде изцяло на новата си любов, магнатът знаково отстъпи председателския пост в медийната империя на сина си Лаклън.
Но точно както майката Елена, така и Даша се оказа феноменална магьосница. След края на 10-годишния брак с Абрамович, през юли 2019 г. тя се сгоди за сина на гръцкия милиардер Филип Ниархос - Ставрос. В медиите той нашумя с бурните си връзки с различни актриси, модели, най-известната от които бе Парис Хилтън. Днес от онзи плейбой няма и помен. Красивият грък вече е примерен съпруг на Даша и двамата се радват на 2-годишно момченце.
И ако Мърдок за майка й Елена вероятно е последният мъж магнат, то за Даша тази милиардна история все още е с открит край...