Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай Марков и Ивелин Михайлов от "Величие" Кадър: БНТ
Николай Марков и Ивелин Михайлов от "Величие" Кадър: БНТ

Лидерите на изненадата на изборите "Величие" се разграниха от "Възраждане" по няколко пункта. 

Ивелин Михайлов и Николай Марков в интервю на Бойко Василев за БНТ обясниха какви са разликите. Първо, те вярват, че проблемите са заради вътрешни, а не заради външни фактори. Второ, те не желаят страната да излезе от ЕС и НАТО, защото те не са проблем. Трето, това, с което искат да се справят са вътрешната корупция и вътрешните проблеми. 

На въпрос на коя страна са във войната срещу Украйна, Михайлов отговори, че са на страната на България. 

Запитани дали готвят военни формирования, те обясниха, че нямат подобен ресурс. 

"Ние правим бизнес с военните обучения, това е предприемачество - обясни Михайлов. - Хвърлят се клевети, които формират друг образ на партията. Кажете от нашите изказвания кое е проруско? Ние нямаме нищо общо с "Възраждане". Нямаме нито стрелбище, нито стрелкови клуб, ние имаме оборудване, което го има във всяка фитнес зала."

 Михайлов допълни още, че ще настояват в парламента публично да се обяви готовността на армията и подкрепата на народа да участва в подобен конфликт. 

"Урсула фон дер Лайен каза, че трябва да се водим за война, но не може сляпо да се взема една или друга страна, без да знаем какви са ни възможностите - отбеляза още Михайлов. - Имаме ли икономика за водене на война. Аз имам дете на 4 г., то за да води военни действсия, трябва да стане на 18 г., за да прецени дали иска да го направи. Да говорим хипотетично каква страна ще заемем, е популистко. Чрез външни проблеми се прикриват реалните вътрешни проблеми на хората."

Според него голямата цел на партията е България да заработи икономически, защото само от туризма за последните 5 години сме загубили 20 млрд.