Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нова снимка от боя между журналиста Димитър Стоянов и служител на НАП
Нова снимка от боя между журналиста Димитър Стоянов и служител на НАП

Появи се ново, по-дълго видео от боя между журналиста Димитър Стоянов и служител на НАП. То показва, според бТВ, целия конфликт между двамата. Неговата продължителност е близо 5 минути. Вчера МВР разпространи по-кратка версия, в която се вижда само как Стоянов вади пистолета и го насочва към данъчния.

Журналистът бе задържан в понеделник, след като заплашил друг мъж с оръжие. На видеото, разпространено във вторник, се вижда как Стоянов върви, а след него ходи жена. Явно има реплика, вижда се как данъчният тича към Стоянов. Тогава журналистът се обръща и вади пистолета от задния си джоб. Насочва го през дамата към данъчния. Заради това хулиганство Стоянов е задържан. Инцидентът станал около 18:00 ч. в столичния кв. "Хаджи Димитър".

По-късно във вторник от Асоциацията на европейските журналисти в България настояха Министерството на вътрешните работи да публикува всички видеозаписи от инцидента с журналиста Димитър Стоянов. 

"Показването на кратък интервал от видео не позволява да се види целият контекст и обществото да си създаде непредубедено мнение. Задължение на разследващите е да събират, както уличаващи, така и оневиняващи доказателства, а на МВР им е забранено да показват и едните, и другите, без разрешение на наблюдаващия прокурор, каквото със сигурност не са получили, тъй като към момента на разпространяване на видеото, все още случаят не беше разпределен на прокурор", посочват от АЕЖ. 

От МВР заявиха, че това са кадрите, с които разполагат. 

Във вторник вечерта Димитър Стоянов беше освободен под гаранция от 5000 лева. В съдебната зала Димитър Стоянов разказа собствената си версия за случилото се. По думите му той е бил нападнат първо с обидни думи, а след това непознатият опитал да го удари. Ситуацията ескалирала, когато мъжът, който се оказал служител на НАП, проявил агресия към съпругата на Димитър Стоянов. Тогава той извадил законно притежавания си пистолет и отправил предупреждение. В залата стана ясно, че на Стоянов са направени тестове за наркотици и алкохол, които са отрицателни. На данъчния служител такива тестове не са били направени.

Днес бТВ публикува видео, за което твърди, че е пълният запис. То е от охранителна камера. На него се вижда как Стоянов пристига с колата си, разменя реплики с данъчния и после двата се сбиват. Следва и епизодът с пистолета, разпространен вчера от МВР.