Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: тв екран
Снимка: тв екран

Като кмет на Киев и жител на този град заявявам: Руските войници за нищо на света няма да влязат тук! Готови сме да защитаваме бъдещето си и бъдещето на децата си с оръжие в ръка!

Това заяви в интервю за предаването "Събуди се" по NOVA кметът на Киев Виталий Кличко.

"Не вярвайте на руската пропаганда! Това е война срещу украинския народ! Те вече унищожиха толкова много градове, сринаха сгради, убиха цивилни - жени, деца.

Само в нашия град са убити повече от 300 човека, 4 деца, 16 деца са в болница. Повече от 1 000 души са ранени. Повече от 90 сгради са унищожени тук. Сравниха със земята Ирпен, той просто не съществува вече. Ирпен, Буча, Гостомел, Бородянка - те са изцяло разрушени.

Половината Чернигов е разрушен, Харков, Мариупол. 80% от жилищните сгради са сринати. И те наричат това „специална операция“. Това е война срещу хората на Украйна, срещу цивилни граждани. Моля Ви, не вярвайте на руската пропаганда! Те казаха, че сме нацисти, че сме радикални, че сме екстремисти, че мразим руснаците. Това е лъжа! Всичко това е лъжа!

Един пример - аз съм представител на Киевската общност, но моят първи език е руски, моята майка е рускиня и в половината ми тяло тече руска кръв! Как бих могъл да мразя майка си? Всичко това е лъжа.

Целта на тази война е да се възстанови съветската империя. Не искаме да се връщаме в СССР.

Руските войници се бият за пари, а ние за децата си и бъдещето. Ако трябва да умрем, това ще е привилегия за нас.

Киев се промени драматично. В момента няма много хора тук, защото половината население е напуснало. Преди войната в Киев живееха 3,5 милиона души, сега предполагаме, че са около милион и половина. Жените и децата вече си тръгнаха. Има по-сигурни места в страната сега.

Почти няма движение по улиците. Хората, които може да срещнете, са с униформи и оръжия. Всяка сграда и улица се подготвя за атака от руски войници. Готови сме да защитим нашият град и нашите семейства!

Всеки изминал ден броят на убитите расте, все повече са разрушените сгради. Голямата трагедия за нашата страна е, че от 40 милиона украинци, много от тях се преместиха в страните от Евросъюза. Благодарни сме на всяка държава.

Искам да им кажа на всички едно голямо благодаря! Знам, че много украинци временно живеят в България. Получаваме от вас хуманитарна помощ. Това е много важно за нас. В тази трудна ситуация виждаме кои са истинските приятели на Украйна", каза още бившият професионален боксьор.