Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ГЕОРГИ ТОШЕВ
ГЕОРГИ ТОШЕВ

Много съм щастлив, когато някъде по света съм свидетел как България се споменава с възхищение и респект.

Не ми се случва често, но пък когато се случи, искам да се похваля, да споделя, разкажа, снимам, описвам… И няма да ми омръзне!

Преди време ви разказах как за първи път бях член на международно жури, което оценяваше …сладолед.

Радвам се, че Лео Бианки и операторът Румен Василев документираха престижния международен форум „Gelato World Heritage”,организиран от Италианска асоциация на майсторите джелатиери (Associazione Italiana Gelatieri) без да подозират , че сладоледът, разработен в био ферма “Розино” край гр. Сопот попадна в ТОП 10 на най-добрите сладоледи в света.

Българското джелато се пребори с международната и италианска конкуренция и се нареди сред най-добрите производители заедно с Китай, Япония,Тайланд, Египет, Саудитска Арабия.

Чрез бранда Gelato & Latte, България се оказа единствената държава от Европейския съюз, която попада в престижната селекция от нови вкусове.

Главният технолог Албина Ясинская, Посланик на натурален сладолед по света (Ambasciatore del gelato nel mondo) и нейният екип от кавалиери (Cavalieri), приготвиха вкус по строга италианска традиция, но със собствени ингредиенти: пълномаслено кисело мляко от нестабилизирано и нехомогенизирано биволско мляко от порода Българска Мурра и диви горски боровинки, събрани до стар Римски път (Виа Траяна).

В сряда, 8 декември в “Преди обед ще разкажем всичко за вкуса „Атила“!

Българският сладолед бе отличен със специална награда от Академия за занаятчийско джелато „Алберто Пика“ (L’Accademia del Gelato Artigianale Alberto Pica), кръстена на „кралят на джелатото“ Алберто Пика.

Днес научих , че Gelato & Latte имат още един адрес близо до нас - в кв. Драгалевци до магазин “Фантастико”!

*От фейсбук!