Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тормоз Снимка: Pixabay
Тормоз Снимка: Pixabay

Орлин Гигов, който в петък късно вечерта уби приятелката си украинка, първо признал пред майка си за престъплението. За мъжа досега се писа не веднъж, именно заради неговите системни прояви на домашно насилие както спрямо украинката, така и спрямо други жени. Мъжът обаче има само една присъда за домашно насилие и то тя е условна и е на първа инстанция. След това е била заменена с глоба. 

В петък вечерта Орлин и приятелката му Силвия изпили голямо количество алкохол. Той на два пъти ходил до близко квартално магазинче, за да купи по половин литър водка.  След престъплението сам повикал полицаите от 6 РУ на МВР, но признал и пред майка си какво е сторил. Казал, че е убил жената бързо и рязко, приспал я завинаги, не е боляло много. Когато полицаите пристигнали в жилището в кв. "Красно село", те открили жената да лежи гола на пода. Тя била мъртва, имала черепно-мозъчна травма. 

От определението на Софийския градски съд става ясно, че Орлин Гигов водил често скитнически начин на живот. Двамата със Силвия често спели по пейки, а понякога се подслонявали в дома на майка му в кв. "Красно село". Майка му наемала жилища, но хазяите ги гонели, защото Орлин и Силвия постоянно се карали и биели, когато употребят алкохол.

В неделя съдът остави Орлин в ареста, той може да обжалва мярката.