Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Главчев
Димитър Главчев

"Струва ни се на всички, че е крайно време сериалът "Игра на избори" да приключи, хората очакват финалните надписи, а ако видят надписа "край" ще е най-добре. Всички искаме да има редовно правителство, което да може да решава въпросите на българските граждани с необходимата политическа подкрепа."

Това каза в началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Димитър Главчев.

“Насочили сме вниманието си в пъти в мерките, които се взимат и по отношение на купения вот и по отношение на машините, така че призовавам гражданите да гласуват масово, тъй като дори да има някакъв опит за купен вот, масовото гласуване ще ги елиминира. По-добре да има масово гласуване с голям процент на активност, за да има и по-голяма представителност”, призова той.

70% е намалял натискът на нелегалната миграция, което означава повече от три пъти по-малко спрямо миналата година. Под 50 хил. са сега опитите за нелегално пресичане на границата, а задържаните са два пъти повече, отчете премиерът.

Много важна тема поставихме съвместно с Гърция и Румъния. Става въпрос за необяснимото увеличаване на цените за потребителите. В някои от държавите е 15 пъти. Писахме съвместно писмо с Гърция и Румъния, за да изясним откъде се получава това, посочи Главчев.

В неделя пуснахме с АПИ детелината на Околовръстното шосе. Има неизпълнени изисквания от Столичната община, но в никакъв случай не трябва да се създават спекулации, няма опасност за живота на българските граждани, категоричен бе той. 

За детската болница сме скъсили наполовина срока за разчистване на терена. Очаква се тя да бъде завършена през 2028 г., напомни още той.