Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: ЮЛИАН САВЧЕВ
СНИМКА: ЮЛИАН САВЧЕВ

Напоследък много се говори има или няма държава. Това зависи от всички, не само от служебното правителство. Работата на институциите трябва да е по-ефективна, за да усещат българите, че ги има.

Това каза в началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Димитър Главчев.

В последните дни той бе в САЩ, където участва на Срещата на върха на НАТО. Там Главчев се видя и с българите, които живеят в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис. "Основното беше да видим как тече подготовката с изборите, но се получи по-емоционална среща. Видяхме, че всички носят България в сърцето си. И при тях се забелязва тенденцията, че се намаля активността на изборите, тя е намаляла с 25%", разказа той.

”Вчера на връщане посетих и генералното консулство в Истанбул. По мнение и на колегите там, тези избори ще са доста тежки по разбираеми причини, секциите в Турция ще са особено напрегнати. Дадоха идеи как може да се подобри ситуацията. Според мен на там трябва да се обърне особено внимание и да се вземат мерки за там. Дадоха ни своите предложения. Ние ще ги представим на ЦИК и се надявам те да се съобразят с тези предложения, защото са в добра посока”, каза още премиерът.