Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Калин Стоянов говори пред журналисти преди заседанието на Министерския съвет. СНИМКА: ЮЛИАН САВЧЕВ
Калин Стоянов говори пред журналисти преди заседанието на Министерския съвет. СНИМКА: ЮЛИАН САВЧЕВ

Вътрешният министър имал покани и от други партии, не само за бъдещия проект на Делян Пеевски

“За момента считам, че е редно аз да остана на поста в тази ситуация, тъй като виждаме, че има опити за овладяване на системата”.

Това каза вътрешният министър Калин Стоянов преди заседанието на Министерския съвет.

"Аз съм част от служебния кабинет и на този етап считам, че трябва да остана на този пост", повтори той на въпроса би ли останал министър.

Запитан защо вдигна юмрук на протеста, който полицаи организираха, за да остане на поста, той отговори: "Тук е моментът да обясня - изобщо не съм имал предвид това, което някои хора си помислиха. Аз като ръководител на силово ведомство, съм последният човек, който дори може да си помисли такова поведение, да тръгне по такъв начин, срещу която и да било институция. Още повече срещу президентската, която аз дълбоко уважавам".

"Не бива по никакъв начин да се прави асоциация на това мое поведение с поведението на президента Радев допреди 3-4 г. Колегите от системата на МВР много добре ме познават. И те много добре знаят, че по пътя, където съм ги срещал, и патрули, и в структурите, където съм ходил, аз много пъти ги поздравявам точно по този начин", настоя той.

А на въпроса координирал ли се е в Горица Кожарова за протеста (тя дойде при него и полицаите -б.р.), Стоянов каза: "Ако сте забелязали, аз винаги при тези спонтанни реакции на колегите, аз съм постъпвал по абсолютно идентичен начин - отивам там и ги поздравявам. Аз ѝ казах (на Кожарева - б.р.), че отивам при колегите".

Във вторник председателят на ДПС Делян Пеевски обяви, че ще покани Стоянов да бъде водач на листа на партията му, ако бъде отстранен.

”Благодаря на г-н Пеевски за подкрепата му към МВР като цяло. Да, той вчера публично изрази такава готовност - аз да бъда поканен в неговия бъдещ проект. Тук е мястото да кажа, че имам и други покани. Това къде и как ще се позиционирам, е мое лично решение”, коментира той.