Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Задържаха мъж, дължал в плен млада жена, която искала да скъсат
СНИМКА: Pixabay
Задържаха мъж, дължал в плен млада жена, която искала да скъсат СНИМКА: Pixabay

21-годишната жена, държана 5 дни в плен от приятеля си в жилище във Велико Търново, е била държана под ключ, защото поискала да го напусне. Има данни по разследването, че е насилвана физически и сексуално, казаха от прокуратурата.

Предстои 36-годишен местен жител, който е многократно осъждан и е стар познайник на органите на реда, да бъде привлечен като обвиняем, а арестът му - удължен до 72 часа.

На 18 август около 20,30 ч. в управлението е получен сигнал, че 36-годишен местен жител в продължение на около 5 дни държи под ключ в дома си млада жена от Килифарево. Изпратеният на адреса полицейски екип е извел пленницата от жилището.

При разследването се оказало, че двамата имали връзка и известно време жената живяла в дома на приятеля си. Отношенията им обаче се влошили и тя поискала да си тръгне. Гаджето й обаче не приел раздялата и с дни я държал заключена. 

Извършителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.  Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на Районната прокуратура във Велико Търново.