Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Япония
СНИМКА: Pixabay
Япония СНИМКА: Pixabay

Японските власти призоваха населението да не се запасява прекомерно с продукти за потребление заради опасенията от силно земетресение, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Министерството на земеделието и риболова призова японците да избягват прекомерното запасяване с продукти от първа необходимост. Призивът бе отправен вчера с публикация в социалната мрежа "Екс".

"Запасете се с продукти за три дни (или, ако прецените, за една седмица) за човек", съветва министерството.

АФП съобщава, че днес в супермаркет в Токио е бил поставена табела с надпис, с който магазинът моли клиентите за извинение заради недостига на някои продукти, които са били изкупени заради "медийните информации за земетресението".

"Обмисляме ограничения при продажбите", пише още на табелата, като се пояснява, че при продажбите на бутилирана вода вече са въведени рестрикции заради "нестабилността" на снабдяването.

Тази сутрин в сайта на японския гигант за електронна търговия "Ракутен" най-търсените продукти бяха преносимите тоалетни, консервите и бутилираната вода.

Някои търговци на дребно, базирани на тихоокеанското крайбрежие, също съобщиха за голямо търсене на подобни продукти.

"Вероятността от ново силно земетресение е по-голяма от обичайното, но това не означава, че със сигурност ще има земетресение", заяви японската метеорологична служба, като издаде предупреждение в четвъртък, след като земетресение с магнитуд 7,1 рани 14 души в Южна Япония.