Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

  • Германската лекоатлетка Шмит спира дъха с русите си коси и сини очи. С едва 700 евро заплата за месец смело отказва големи суми за реклама
  • Италианският плувец Чекон като дете бил с къси крака и дълъг торс, влизал с болка в състезания. Днес с перфектна визия сбъдна мечтата за злато

Докато на боксовия ринг Имане Халиф от Алжир с мъжката тежест на юмруците си взриви скандал за правата, свободите и справедливостта в спорта, други атлети оставиха света без думи единствено с физическото си присъствие в Париж. Оказва се, че на тази олимпиада Германия и Италия могат да се похвалят с двамата най-сексапилни атлети, които на фона на много красиви спортисти направиха най-силно впечатление на феновете в социалните мрежи.

Германската щафетна лекоатлетка Алика Шмит е толкова красива, че изглежда сякаш е създадена от изкуствен интелект според мнозина. Освен всичко тя е определена за най-сексапилната спортистка в света и от австралийското списание Busted Coverage още през 2017 г. Алика гарантира, че никой няма да запомни победителите в щафетата на 4х400 метра, а само как се развяват русите ѝ коси.

Италианският плувец Томас Чекон пък спечели не само златото на 100 метра гръб, но и със сините си очи и изваяно тяло стана номер 1 олимпиец в сърцата на жените.

Разбира се, те не са единствените, които се открояват с впечатляваща визия, но спокойно може да се каже, че изпъкват и сред шампионите в това отношение. Една от най-сексапилните спортистки е и парагвайската състезателка по плуване Луана Алонсо, която бе изгонена от олимпийското село, защото не е нощувала в него и също така е демонстрирала неуместно и смущаващо поведение.

Луна Булман
Луна Булман

Със сигурност и други направиха впечатление на игрите с чара и излъчването си, но не и колкото Алика и Томас. И двамата извървяват своя нелек път, за да са на най-голямата арена за един спортист.

Шмит е на 25 години и сега прави своя олимпийски дебют на пистата на "Стад дьо Франс", след като се класира на Световната атлетическа щафета на Бахамите през май.

Алика Шмит
Алика Шмит

С участието си в смесената щафета в Париж тя стана главен герой в скандал. Шмит бе избрана от селекционерите да се състезава на мястото на съотборничката си Луна Булман, която реагира яростно на това решение и след като се оплака в инстаграм, бе отстранена и от женския щафетен отбор на 4x400 метра в Париж. Тя твърди, че макар да е втората най-бърза състезателка на хартия, все пак е била заменена от Шмит. Гаджето на Булман, Жан Пол Бредо, който се състезаваше в отбора, също възрази срещу спорния избор и предположи, че станалото с приятелката му е повлияло на представянето му.

В крайна сметка германците не се представиха добре и завършиха седми в смесената щафета 4x400 м. В изявление германската атлетическа асоциация застана зад единодушното си решение и подреждането на отбора, също така Булман няма да бъде разглеждана за избор, но Бредау е получил разрешение да се състезава в първия кръг на 400 метра в неделя, след като се извини за коментарите си.

Алика Шмит отдавна чака своя звезден миг на олимпиада. Тя трябваше да се състезава и в отложените поради пандемията игри в Токио през 2020 г., като пътува с отбора, но нямаше шанс за изява, тъй като мина през тежка лична битка с COVID-19 и се възстановяваше от скъсани връзки. Затова за нея участието в Париж е достигнатият блян.

"Моята най-голяма мечта се сбъдна! Без значение колко големи са мечтите ви, ако останете отдадени и вярвате в себе си, добрите неща ще ви споходят", сигурна е красавицата.

В момента Алика има над седем милиона последователи в Instagram и TikTok и с ослепителната си визия съвсем естествено е моден посланик на марките Hugo Boss и Tiffany & Co. Шмит е работила също така като фитнес треньор в немския футболен клуб "Борусия Дортмунд" през 2020 г., изпълнявайки разтягания заедно с Джуд Белингам, Мануел Аканджи и Томас Мюние.

По-рано тази година тя разкри, че въпреки разнообразните си успехи в леката атлетика и огромните последователи онлайн нейната основна заплата идва от немска спортна фондация и възлиза на едва 600 британски лири (700 евро) на месец. Шмит не крие, че  парите, които взема от участия в състезания, не са достатъчни, за да живее.

Тя обяснява как повечето германски спортисти учат задочно, за да си създадат втори източник на доходи, или си намират допълнителна странична работа, за да си помагат.

Въпреки това Алика е категорична, че е отказвала големи суми за реклама от известни компании, защото не подкрепя 100% марката и не се чувства комфортно да застава зад нея.

Относно представянето си на пистата блондинката разкрива, че нейната тайна се крие в нервността.

"Ако отида на състезание и не съм нервна, няма да мине добре - споделя Шмит. - Напомням си, че направих всичко по силите си в подготовката, за да бъда в топформа през деня. Не става без нервност, това е част от процеса."

Големият спорт изисква големи жертви и не е по-лесен нито за красивите, нито за доказалите се шампиони.  След като спечели своя първи златен медал и увеличи женската аудитория, вълнуваща се от олимпиадата, 23-годишният италиански плувец Томас Чекон бе заснет да спи до пейка в парижки парк. Клипът е споделен от гребеца от Саудитска Арабия Хюсеин Алиреза и е придружен с обяснението: "Почини си днес, победи утре".

Томас Чекон
Томас Чекон

Чекон, изглежда, наистина се е отчаял от лошите условия на живот в олимпийското село, от които се оплака, след като не успя да се класира за финала на 200 метра гръб за мъже: "Няма климатик, горещо е, храната е лоша. Много спортисти се местят поради тази причина: това не е алиби или извинение, това е реалността, която може би не всеки знае.

Разочарован съм, че не стигнах до финала, но бях твърде уморен. Трудно ми е да спя както през нощта, така и следобед. Обикновено, когато съм вкъщи, винаги спя следобед. Но тук наистина борбата срещу топлината и шума не ми позволява да се отпусна.".

По всичко личи, че италианецът е пристигнал в Париж със сериозни амбиции, но без да очаква, че за една нощ ще се превърне в знаменитост и последователите му рязко ще нараснат, и то не заради постиженията му във водата.

Социалните мрежи ахнаха, когато Томас разкри стегнатите си V-образни коремни мускули под фланелката, докато вдигаше ръце, за да празнува третото място с отбора на Италия в щафетата за мъже свободен стил. Така интернет беше подпален от коментари, като целият италиански тим бе сравнен с модели на Calvin Klein.

Италианските шампиони от Париж - Чекон, Палтриниери и Мартиненги СНИМКА: Инстаграм/nicolomartinenghi
Италианските шампиони от Париж - Чекон, Палтриниери и Мартиненги СНИМКА: Инстаграм/nicolomartinenghi

А представете си, че самият Чекон описва себе си някога като грозно пате насред другите плувци, родени за състезания във водата.

"Живея за този спорт. Това е причината да се събуждам сутрин. От малък чувствах, че мога всичко, но поради моето телосложение - къси крака, дълъг торс и широки рамене - бях нервен, напрегнат и с болка влизах в моите състезания - признава в интервю шампионът. - След това, с международен опит, успях да овладея адреналина - толкова много, че сега подхождам към състезанието с правилното напрежение."

Днес вече физиката му е повече от перфектна за спорта - дълги ръце, тясна талия, 1,90 метра височина, с костна плътност, която го прави лек във водата. А характерът му е железен.

От 15-годишен Чекон мечтае да триумфира на олимпиада.

"Още като дете знаех че мога да спечеля този медал", казва атлетът пред италианската телевизия RAI, след като завоюва златото.

Томас Чекон стана олимпийски шампион на 100 м. гръб в плуването СНИМКА: Инстаграм/ceccon_thomas
Томас Чекон стана олимпийски шампион на 100 м. гръб в плуването СНИМКА: Инстаграм/ceccon_thomas

Олимпийският му дебют е на игрите в Токио през 2020 г., където участва в мъжката щафета 4x100 метра свободен стил и взема сребърен медал, както и бронзов медал в мъжката щафета 4x100 метра съчетано. На индивидуалното състезание на 100 метра гръб в Токио Чекон се класира четвърти, което го огорчава. Въпреки това успява да подобри представянето си и да спечели злато на Световното първенство по водни спортове през 2022 г. в Будапеща.

Неизненадващо Чекон е лице на марката за бански костюми Arena и участва в реклами за швейцарската марка часовници Omega. Също така е забелязан да изглежда шик, облечен в костюми на Dior, и да демонстрира своите къдрави кичури в реклами за грижа за косата L'Oreal Kerastase.

И Алика, и Томас направиха олимпиадата в Париж по-красива. Остава да видим каква конкуренция в сексапила ще имат и на игрите в Лос Анджелис през 2028 г. Защото и двамата имат характери, които безспорно ще ги отведат и дотам.