Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ще получим мандата от президента и ще го върнем, защото не получихме подкрепа в нашето предложение за антикорупционни политики в 7 точки и декларацията, която прочетохме в НС. Това каза Ивайло Мирчев от "Да, България" по Би Ти Ви.  

Може би трябва чудо в България, защото вероятно ще отидем на седми избори и това не е добре за България, защото не става думи за поредните 100 милиона за избори, а трябва да дадем нова формула за управление, каза още той.

По думите му вероятността да се случи нещо различно след тези избори не е чак толкова голяма.

Според него е време тази страна да бъде управлявана, и то истински, и да се постигнат целите - влизане в еврозоната, Шенген и приемането на антикорупционно законодателство и довършване на съдебната реформа. 

 На въпрос на коя формация президентът Румен Радев ще даде третия мандат, Мирчев заяви, че не би спекулирал, защото това е воля на президента по конституция. Той обикновено дава третия мандат на БСП, нито един път досега успешен, каза още той. Въпреки това заяви, че е песимист за съставянето на кабинет и по-скоро страната трябва да се готви за нови избори. 

Ако имаше някакъв шанс за кабинет, просто щяха да ни подкрепят с втория мандат, защото ние предложихме неща, които уж обединяват всички, каза Мирчев.