Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Димитър Главчев СНИМКА: Пресцентър на Министерски съвет
Димитър Главчев СНИМКА: Пресцентър на Министерски съвет

"Ситуацията е много сложна, защото резерват "Стането" е труднодостъпен, а там има няколко огнища. Ще има нужда от специалисти с алпийска подготовка. Хеликоптерите от Воден са използвани тук. Чух, че има спекулации, че не били настанени хора. Никой не е заявил желание в Агенцията за социално подпомагане". Това каза служебният премиер Димитър Главчев, който пристигна край Беклемето, за да види каква е ситуацията с големия пожар. 

Във Воден се работи на няколко фронта. Лошото е, че там температурата е много висока, има и вятър и има опасност от ново възпламеняван, каза вътрешният министър Калин Стоянов.  

Тук районът е недостъпен. Каквато и техника да имаме и с каквито и хора да разполагаме е невъзможно да се доближим до мястото на огнището, каза още той.  Единственият вариант бил днес да се работи с двата хеликоптера, алпинисти пък ще направят опит максимално да доближат местата. Огънят е на територия около 1000 дка и все още не е локализиран. Нека всички, които критикуват по цял ден да дойдат и да видят положението, каза още той.