Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След удара това е останало от таксито, в което били двамата братя.
След удара това е останало от таксито, в което били двамата братя.

Загиналите - на 61 и 68 г., отивали за риба с таксито на единия

17-годишният Алишан Трънков от търновското село Родина взел аудито на баща си без знанието на родителите - с нея в нощта срещу понеделник той помете такси на главния път София - Варна и остави на място двама братя. В 5,20 ч майка му се обадила, плачейки, на кметицата на селото Даниела Ангелова, че синът, който няма шофьорска книжка, е подкарал без разрешение колата.

“Помоли ме да звънна на 112, за да съобщя, че Алишан е взел автомобила без тяхно знание. Те станали за първа смяна и забелязали, че колата я няма. Родителите са потресени от станалото”, разказа пред “24 часа” Ангелова.

Майката и бащата на Алишан работят във военния завод “Аркус” в Лясковец. Били тихо семейство, не създавали никакви проблеми. Накъде е поел с аудито синът им, в селото не знаят.

Домът на Трънкови в понеделник бил заключен. Те вероятно са били в болницата, където оперираха непълнолетния шофьор, потрошен след зверския удар. Състоянието му обаче е стабилно, без опасност за живота, казаха от областната болница във Велико Търново.

Около 3,30 ч Алишан, който учи в гимназията по механизация на селското стопанство, натискал газта на аудито. В участък с 3 ленти от главния път край Стражица вероятно не е успял да овладее колата, навлязъл от крайна дясна в лявата лента и връхлетял таксиметровия автомобил.

От силния челен удар дачията се разпиляла по пътя. В мелето загинали на място двама братя от Горна Оряховица, на 61 и 68 г. Жълтата кола не работела, с нея мъжете отивали за риба.

Катастрофата затвори за часове натоварения път София - Варна. Трафикът бе нормализиран в понеделник по обед. В ранния следобед таксиметрови шофьори се събраха спонтанно пред полицията в Търново в знак на солидарност с близките на загиналия си колега.

Настояваха за яснота по случая и за повече контрол в малките населени места, където се знае, че младежи без книжка шофират.

“Там винаги се кара с прекалено висока скорост. Трябва да има строги наказания за младите водачи, които безразсъдно натискат газта, а нямат умения да управляват мощните коли”, коментираха шофьори.

В Родина обаче казват, че досега не са забелязвали Алишан да шофира по улиците на селото. В момента младежът карал обучителния курс. През януари догодина щял да стане пълнолетен и да вземе книжка.

Момчето е обвинено в болничната постеля и е с прокурорско задържане за 48 часа. В болницата ще трябва да отиде и съдът, за да гледа мярката му за неотклонение.