Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Начо Пантелеев в съда в Горна Оряховица
Начо Пантелеев в съда в Горна Оряховица

До месец изправят пред съда Начо Пантелеев от Лясковец, който уби в катастрофа футболният треньор Ферарио Спасов със 165 км/ч. Прокуратурата внася обвинителен акт, с който той е обвинен за причинена смърт по непредпазливост при ПТП, но с квалификация "особено тежък случай". грозят го от 5 до 15 г. затвор, обясни окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков, който водеше разследването.

"Налице са висока обществена опасност на дееца и деянието. От събраните доказателства става ясно, че в рамките на 6 месеца Пантелеев има 60 фрапиращи нарушения на Закона за движение по пътищата. Във всички тези случаи се е движил с над 100 км/ч., включително с 248 км/ч. и 268 км/ч. при излизане и влизане в населено място. За 1 ден има 11 нарушения с над 100км/ч. Всички са цитирани като ден, място и час на извършване на нарушението", посочи прокурорът.  

Начо взел книжка 1 година преди фаталната катастрофа с Ферарио Спасов. Официално има два акта и 10 електронни фиша, част от които платени.

В момента той е с отнета книжка, а мерцедесът, с който причини катастрофата е тотал щета.

Трагедията се разигра на 11 ноември м.г. на пътя София-Варна край великотърновското село Шереметя. При катастрофата Ферарио Спасов загина на място, след като Начо Панталеев се заби с мощен мерцедес в колата му.

Настилката била мокра от дъжда, а автомобилът на треньора е бил последен в бавно движеща се колона. Начо Панталеев "летял" с доказаните вече 165 км/ч и ударил отзад колата на Спасов. Изгубил контрол при опит за изпреварване, става ясно от  изготвената петорна автотехническа експертиза.

Очакванията на прокуратурата са до месец Окръжният съд във Велико Търново да насрочи разпоредително заседание. Ако бъде поискано съкратено съдебно следствие, е възможно делото да приключи в рамките на 1 ден, обясни прокурорът.

Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков
Окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков