Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше в Пловдив, за да съобщи кандидата за кмет на града.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше в Пловдив, за да съобщи кандидата за кмет на града.

Като грешка на ДАНС определи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов огласената вчера позиция след критиките към службите на Кирил Петков. "Политиците могат да говорят, да си казват мнението и плановете, да изразяват своята загриженост, но службите трябва да бъдат тихи. Не им е работа да отговарят на който и да било лидер", заяви Борисов в Пловдив. Той добави, че не би било работа да службите да отговарят и на него, ако той също ги репликира. "Грешка е отговорът", подчерта Борисов.

Вчера сутринта Кирил Петков заяви, че службите за сигурност работят не както трябва, тъй като ДАНС се е забавила с изгонването на предстоятеля на Руската църква в София и на други двама свещеници заради шпионска дейност. 

По-късно през деня от ДАНС огласиха позиция, в която се казва, че "безотговорно и опасно е, когато политици и псевдоексперти коментират и дават оценки на елементи от дейността на ДАНС, без да разполагат с информация за тях и с цел придобиване на временни дивиденти, разпространявайки при това и класифицирана информация, която е защитена със закон".