Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Депутатите на БСП
Депутатите на БСП

"Лека рекапитулация колко струват кметуванията на Здравко Димитров и Иван Портних - кметовете на Пловдив и Варна за последния мандат" направиха депутатите на БСП на брифинг в парламента.

"От казуса дупката панаир, прехвърлена между Варна и Пловдив, между двамата кмета и общинските съвети, излиза на 60 млн. лева държавни пари, понеже Варна купува т.нар дупка за 43,2 млн. лева, предоставени от държавата, и допълнителни 16 млн. лева за един малък частен терен, който също е част от прословутата дупка", каза Борислав Гуцанов. Той обясни, че и в Манхатън няма такава цена на квадратен метър и предположи, че това е най-скъпото златно кътче в света.

430 млн. лева се дадоха за удълбочаването на канала във Варна, но все още не е завършена процедурата, обясни Гуцанов. Той посочи и основните две причини за това.

На първо място, че не е изчислено дали може да се укрепи Аспаруховия мост при удълбочаването на канала.

"Второто е тръбата, която господин Портних в продължение вече на пет години не може да я направи. Една тръба, която да, може би не е положена по най-правилния начин, и нека прокуратурата да вземе мерки който и когато е правил тази тръба, да си понесе своята отговорност", каза депутатът и попита как може кметът да не може да реши този въпрос за канализацията.

8,5 милиона лева е струвало Рибарското пристанище във Варна. "А в момента не само че не може да влезе яхта или рибарски съд, а можеш пеша да преминеш от единия край на входа на пристанището до другия. Така, както Христос ходи по водата - по същия начин и ние можем да ходим", каза Гуцанов. За похарчените пари той уточни, че 70% от тях са европейски пари, за което и от БСП ще сезират европейската прокуратура.