Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ДИМИТЪР МАЛИНОВ
ДИМИТЪР МАЛИНОВ

Съдията прочете показанията на последните в списъка, очаква се следващия път делото срещу близнаците Динкови да приключи

24-годишният Димитър Малинов от Цалапица редовно употребявал наркотици, които купувал от сочения за негов убиец Рангел Бизюрев. Това твърди един от последните свидетели по делото за лично укривателство на близнаците Борислав и Валентин Динкови в Районния съд в Пловдив. 

"Познавам Димитър Малинов като Малинката, израснахме в Стамболийски. От няколко години употребяваше наркотици. Рядко марихуана, по-често амфетамини, почти всеки ден вземаше. Един от дилърите, от които си купуваше, беше Рангел Бизюрев", е обяснил пред разследващите Георги Красимиров. Мъжът не беше разпитан днес, тъй като не е открит на адреса си и съдия Спасимир Здравчев прочете показанията му. По думите му Рангел също употребявал дрога. Мъжът описа Митко като добър и страхлив. "Доколкото го познавам, няма да се качи в кола, в която е Рангел", казал той.

Според Георги преди 2 години Митко изтеглил кредит в размер на 20 000 лв. Дал парите на друг човек, който да ги завърти в криптовалути, но той го измамил. Мъжът каза още, че докато изтърпявал мярка за неотклонение се засякъл с един от близнаците - Валентин. Той твърдял, че брат му го е "набутал", като му се обадил в нощта на убийството.

Освен неговия разпит, съдията прочете казаното от бабата и бащата на Рангел, както и от бивша приятелка на Валентин. Роднините на сочения за убиец заявили, че нямат връзка с него. Разпитите им са от преди той да бъде открит в Дания и екстрадиран обратно у нас. 

Адвокатката на двамата близнаци Светлана Званчева направи поредно искане да ги пуснат от ареста. Според нея държането им зад решетките вече близо година е репресия. По думите на защитничката няма опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление. Въпреки това съдията прецени, че не трябва да излизат на свобода. Решението беше посрещнато от бурните овации на протестиращите от Цалапица, които присъстваха в залата. Беше отхвърлено и искане на майката на Митко Атанаска Бакалова съдът да приеме флашка с видеа, на които се вижда, че близнаците се занимават с бойни спортове. 

Делото срещу Динкови ще продължи на 10 септември. Очаква се това да е финалът на процеса. 

Близнаците Борислав и Валентин Динкови на излизане от съдебната зала.
Близнаците Борислав и Валентин Динкови на излизане от съдебната зала.