Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вицепрезидентът Илияна Йотова
Снимка: Дима Максимова
Вицепрезидентът Илияна Йотова Снимка: Дима Максимова

Начинът, по който напоследък се води диалогът с нашата страна, е най-малкото непродуктивен и несериозен. Това каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова на въпрос, свързан с изказването на президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска. Според нея нито един член в Договора за приятелство и добросъседство с България не казва, че трябва да бъде променена Конституцията на страната, пояснява БТА.

Не искам да вярвам, че нашите съседи променят курса си по отношение на реално членство в ЕС. Препоръчвам внимателно да се изчетат документите на Съюза, решенията на Съвета, каза Илияна Йотова. В резолюциите, които Европейският парламент прие, ясно е упоменато какво е значението и на Договора за добросъседство, както и на Преспанското споразумение, посочи тя. Вицепрезидентът коментира, че те са само елемент от преговорния процес, който предстои на нашите съседи.

Внимателно препоръчвам да се види и процедурата - какви са необходимите условия, за да има междуправителствена конференция, какво ще наблюдава Европейската комисия, имат много работа, каза Илияна Йотова.