Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Социоложката доц. Татяна Буруджиева.
СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ
Социоложката доц. Татяна Буруджиева. СНИМКА: НИКОЛАЙ ЛИТОВ

"Колкото повече напредва този процес на разложение, при който партиите се разлагат, разлагат избирателите, ние като избиратели не гласуваме или гласуваме по странен начин и продължаваме с разложението на партиите, се получава така, че все по-малко професионалисти са готови да напуснат местата си, да сложат главата си на дръвника и да бъдат разчекнати. Организираното насилие не е само на улиците, но и в политиката. Действието вместо да е между партньори, прилича на организирано домашно насилие".

Това коментира в ефира на Би Ти Ви политоложката Татяна Буруджиева във връзка със съставянето на експертно правителство.

Журналистът Емилия Милчева коментира, че не е изненадващо, че само една партия е приела поканата на ГЕРБ за срещи вчера, понеже са спазили изборните си обещания. "Най-малките се правят на най-големи", каза тя за партия "Величие", чийто лидер Николай Марков първо заяви, че няма да преговаря с "контактьорки" - дамският преговорен екип на ГЕРБ, а после, че би говорил само с лидера Бойко Борисов.

"Регистрацията на тази партия е под съвсем друго име. Имаме ли всъщност някакви фактически документи, че това са лидерите на тази партия, че лидер с лидер да се говорят? Това са лицата на партията", посочи Буруджиева.

"Поддържа се интересът, всеки ден е нещо различно - днес ще отида, утре няма да отида, после ще отварям вратички, за да може да са в медиите, защото това е едната от целите на създаването на този проект според мен", коментира тя.

Според Нидал Алгафари ще има ли правителство не зависи от публичните преговори там, а от СМС-и между лидерите, като тази фаза вече дори е приключила. "Ще има правителство със сигурност", заяви той. Имало е партии ва парламента, които са били готови на преговори, но не са им обещали желаните от тях постове на министри, заместник-министри и областни управители и затова са отказали.

Следващият въпрос е за състава на кабинета, продължи Милчева. Ако действително се състави експертно правителство, трябва да е ясно кой експерт от коя партия е посочен, както и да е ясно дали сами ще подбират екипите си.