Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Джон Бон Джоуви Снимка:X/@BonJovi
Джон Бон Джоуви Снимка:X/@BonJovi

62-годишният музикант още се възстановява от операция на гласните струни

Последните години не бяха лесни за Джон Бон Джоуви, но тази ще се окаже една от най-лудите в живота му. Музикантът се бе концентрирал върху пускането на нов албум на групата си “Бон Джоуви” и документален филм, проследяващ 40-годишната му кариера на сцената, но семейството го сюрпризира и с други важни събития.

Три от общо четирите му деца решиха да се оженят - дъщерята Стефани и синовете Джеси и Джейк. “Първо написах песен за нея, когато беше на 5 годинки, сега е на 30 и се омъжва. Просто не усетих кога порасна. Така че записах нова песен за нея. Нарича се Kiss The Bride, която е доста трогателна за мен… Двама от синовете ми също се женят. Това е луда година”, разказа 62-годишният музикант.

Той не разкрива кой е избраникът на дъщеря му, която предпочита да води живот, далеч от прожекторите. 31-годишната Стефани работи като оператор в телевизионни продукции. Започва да се появява и да танцува на сцената до звездния си баща още на седем. По-късно го придружава в шоупрограми. Докато учи в колеж, става ясно, че е приета в болница след предозиране с опиати.

“Заобиколете ги с най-добрата помощ и любов и продължете напред”, коментира тогава Джон Бон Джоуви. Стефани се оправя, но вече не се появява на публични места до баща си освен през този февруари, когато той получава престижна награда за благотворителната си дейност.

29-годишният Джеси пък вече е част от семейния бизнес.

През 2018 г. стартира компания за производство на розе с баща си

и още през първата година от съществуването на Hampton Water виното им е обявено за най-добро Wine Spectator. “Когато си в музикална група, винаги казваш, че е като семейство. Но когато наистина работиш със семейството си, е съвсем различно. Ние ходим на срещи заедно и аз казвам: Ауу, той е младо подобие на мен. Мисли по същия начин, сбъдната мечта. Джеси винаги е бил много сериозен във всичко, което някога е правил”, разказва гордият баща пред списание “Пийпъл”. Джеси предлага брак на дългогодишната си приятелка Лайт през 2022 г. в присъствието на родителите им, а преди месец двамата се венчават в същия параклис в Лас Вегас, в който Джон Бон Джоуви и съпругата му Доротея Харли го правят през 1989 г.

Някъде по същото време и брат му се жени за своята любима. Сватбата на 22-годишния Джейк обаче е пазена в тайна, вероятно заради звездния статут на избраницата му. Неговата съпруга е британската актриса и модел Мили Боби Браун. Тя става известна с ролята си в сериала Stranger Things. Започва да се снима в популярната продукция на “Нетфликс” само на 13 г. и изумява екипа със своята роботоспособност. За разлика от другите деца във филма, които често се разсейват и трябва да повтарят сцените си, Мили прави нещата винаги от раз. И макар да е само на 20 в момента, професионалните ѝ ангажименти са многобройни.

“Опознах я през последната година, тя работи много усилено. Двамата с Джейк ще растат заедно по свой начин. Приличат на ускорена версия на това, през което преминах преди 40 години, и мисля, че с подкрепата на семейството около тях ще бъдат страхотни заедно”, казва Джон Бон Джоуви. Признава, че със съпругата си Доротея обичат да прекарват време заедно с децата, въпреки че

очакват с нетърпение и най-малкият - Ромео, да се дипломира и да напусне дома им

“Просто искаме вече малко да спрем да се придържаме към учебни графици и да можем да пътуваме спокойно, когато поискаме”, обяснява музикантът.

Последните години са доста трудни за него. Подложен е на унищожителни критики заради пеенето си по време на последното турне на групата в САЩ през 2022 г. Проблемите му с гласа обаче започват доста по-рано. Дори по време на концерта в София през 2013 г. той не успя да изпълни всички песни. Налага се да се подложи на сериозна операция на гласните струни, от която продължава да се възстановява. За мен беше изключително трудно да се боря с такъв проблем през последното десетилетие, който е извън моя контрол, признава Джон Бон Джоуви. Едва през този февруари се престрашава отново да пее на живо, което не е правил повече от две години. По думите му обаче ще е необходима още дълга рехабилитация, за да може отново да изнася концерти по два часа и половина четири дни в седмицата.

Групата на певеца стига места в класациите, които не е виждала от 15 г.

Новият албум на групата “Бон Джоуви” излезе на 9 юни и още в първите дни от пускането му някои от песните в него достигнаха в музикалните класации в САЩ до 15-о място. Музикални критици посочиха, че това е добър знак за бандата, която не е виждала толкова високо класиране през последните 15 години.

Forever е 16-ият ѝ албум и първият голям музикален проект от 4 години заради проблемите с гласа на нейния вокалист. Малко преди него бе пуснат и документалният филм, в който Джон Бон Джоуви за първи път открито говори за тях.

“Ако пеенето не е страхотно, ако не мога да бъда човекът, който бях, тогава съм свършен... Никога няма да имам нужда да бъда дебелия Елвис... Ако искаш феновете да ти останат верни в продължение на четири десетилетия, трябва да знаеш, че това не е лека задача. Или ще си един от най-великите, или на добър час”, казва певецът.