Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Кендеров СНИМКА: ИНСТАГРАМ
Александър Кендеров СНИМКА: ИНСТАГРАМ

Актьорът Александър Кендеров ще изиграе Емил Димитров като млад в новия филмов проект на продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов. Двамата избраха да съобщят за него на премиерата за Гунди - преди да тръгне филмът, те пуснаха трейлър на “Емил”.

Все още незавършил НАТФИЗ, Александър Кендеров вече е познат на публиката с участието си във филма “Бягство” на Виктор Божинов, където е и в главна роля. Учи в класа по Актьорство за драматичен театър на проф. д-р Ивайло Христов, випуск 2025. Той заедно със своите колеги от класа ще участват в представлението “Опера за три гроша” по Бертолт Брехт, чиято премиера ще е на 18 и 19 октомври в НАТФИЗ. Иначе вече е играл в спектаклите “Диканка” и “12 разгневени мъже”.

Никак не е случайно, че екипът се е спрял именно на него да изиграе легендарния певец, покорил с гласа си света. От една страна, Кендеров има впечатляваща прилика с младия Емил, а от друга, той е част и от студентската музикална група на театралната академия “Живи и здрави”. Там е вокалист, но свири и на кахон. Момчетата често свирят по улиците, но имат и клубни участия.

А от трейлъра стана ясно, че бъдещият филм ще проследи не само музикалната кариера на великия Емил Димитров, но и интимни моменти от неговия живот.