Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Петър Москов КАДЪР: bTV
Д-р Петър Москов КАДЪР: bTV

През последните две години на управление маските в политиката паднаха. Това каза лидерът на партия КОД д-р Петър Москов и бивш здравен министър в правителството на Бойко Борисов пред bTV.

„Видях, че има битка за власт – от една страна ГЕРБ, а от друга страна ПП искат да овладеят дадени позиции, за да правят още от същото. Обществото ни няма посока. Тези партии ни въртят в кръг на някаква перманентна обреченост“, поясни той.

Д-р Москов коментира и създаването на новата коалиция „Синя България“. Според него споменът за някогашната десница постепенно е започнала да избледнява и в момента „хората виждат само това, което е днес в парламента“.

„Тази коалиция е обединение около простички неща – десни икономически решения, консервативни ценности, европейско бъдеще и гарантирана от Европа сигурност на България, както и изчистване на ченгеджийницата. „Синя България“ е за всички, които могат да застанат зад всичко това като ценности и политики“, посочи още той.

Според него страната ни се върти в омагьосан, безнадежден и отвратителен кръг. Неговата надежда е, че зависимостите могат да бъдат скъсани и България да получи своята позитивна посока на развитие – „напред и надясно“.

Лидерът на партия КОД поясни, че едно от задълженията на членовете в „Синя България“ е да не се спори за това „кой е бил по-син и кой е бил по-десен“. „Загърбили сме тези спорове, защото точно те унищожиха силата на дясното политическо пространство“, каза още д-р Москов.