Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Политическият пиар Нидал Алгафари и доц. Георги Лозанов КАДЪР: БИ ТИ ВИ
Политическият пиар Нидал Алгафари и доц. Георги Лозанов КАДЪР: БИ ТИ ВИ

За скандалите, посланията и заявките на политическите партии и коалиции в навечерието на предсрочните избори - това коментираха в студиото на "Лице в лице" по Би Ти Ви доц. Георги Лозанов и политическия пиар Нидал Алгафари. 

Трябва да се приемат тези закони. Вместо за закони, говорим за джентълменски споразумения и има изместване на същинските теми от дебата. Искам да кажа, че основните политически въпроси не се променят - публичният ресурс да се разпределя по-справедливо и втория въпрос е да вървим на запад и да прекъснем руското влияние. Всичките избори се свеждат до избор по тези теми. Това каза доц. Георги Лозанов по отношение на законите, които от ПП-ДБ предлагат да се приемат, за да се говори за споразумение между тях и ГЕРБ-СДС. 

Те са хубави предложения, но да не се приемат както се приеха промените в конституцията - да не се избързва, призова политическият пиар Нидал Алгафари. По думите му това са важни закони, които трябва да бъда огледани добре. "Смятате ли, че за тези 40 дена ще свършат тази работа?", попита риторично той. Почти невъзможно в момента. По-добре нови избори и ново НС, в което да умуват по-мъдро, каза още Алгафари. Според него е възможно да има правителство с наличните партии. Няколко човека трябва да седнат на една маса и да потърсят какво ги събира, а не какво ги разделя, обясни пиарът, като допълни, че трябва да ги събере и президентът Румен Радев.  

Аз съм един от малкото хора, които смятат, че конституционните промени свършиха работа - разтовариха президента от една свръхвласт, която имаше, опонира го доц. Лозанов. Не се стигна обаче от кадровите промени, които да дадат основа на тези промени, добави той. 

Според него промените в конституцията дават двойна легитимност на служебните кабинети - има партийна и президентска легитимност, каза още той. И призова да не се демонизират тези промени. Демонизира се от хората, които биха искали президента да има достатъчно мощ, че да решава геополитическия курс на страната, каза още доц. Лозанов. По думите му вече има две нови червени линии - едната се персонифицира от Делян Пеевски, другата - от Костадин Костадинов. Ако не се прекрачват тези линии са възможни да доведат до някакво правителство. Това означава съвсем друг тип поведение между субектите, каза още Георги Лозанов.