Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борислав Гуцанов СНИМКА: Велислав Николов
Борислав Гуцанов СНИМКА: Велислав Николов

Разпадът на държавността започва да взима своите жертви.

Този коментар направи в парламентарните кулоари шефът на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов малко след като стана ясно, че в Граф Игнатиево е станал тежък инцидент с тренировъчен самолет по време на подготовката за авиошоу.

"Докато подаряваме нашето военно оборудване на чужда държава и чужда армия, купуваме самолети на хартия и ги чакаме вече шеста година, чакаме и друго оборудване, прескъпо, отново на хартия, това ще са резултатите. Пълен разпад на държавността", обобщи той.

Гуцанов изказа съболезнованията си на близките на загиналите български офицери. Изтъкна, че това е поредният инцидент с пилоти у нас. 

Преди да коментира причините за инцидента социалистът поиска първо да се изчакат резултатите от разследването, да се види в какво състояние е бил самолетът и какво точно се е случило.

"Не е нормално шеста година платени самолети да не идват. Не е нормално да подаряваме военно оборудване на чужда армия във война, която не касае България и не трябва да се намесваме в нея", каза той.

И попита какво да очакваме като не превъоръжаваме нашата армия.

Гуцанов припомни, че само няколко часа преди това и президентът е бил във въздуха над Граф Игнатиево и е добре, че "нищо не се случи".

"Това минава всички граници на разумността. Българската армия винаги е била стожер на държавността, винаги е била една от най-модерните армии до 1989 г.-1990 г. и да се превърне в това, което е в момента... Какво е това безобразие и чудо", гневен бе той