Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атанас Илков
КАДЪР: "Нова"
Атанас Илков КАДЪР: "Нова"

Колегите реагираха много бързо. Тази енергийна напитка има доста смущаващи показатели, които биха дали негативно отражение на човешкото здраве. Веществата в тях са с много завишени стойности. Това коментира служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков по отношение на новите енергийни прахчета за шмъркане.

"Тази енергийна напитка не е в каталога на забранените вещества. Установихме на доста места наличие на напитки или хранителни продукти с определени категории наркотични вещества. Нашата заявка е да бъдем нетърпими към това явление."

"Не бих казал, че имам политически гръб или политически пристрастия. Не е колегиално да давам оценка на човек, с когото съм работил. Служители на МВР могат да изразяват своята поция за уловия на труда, заплащане и други социални необходимости. Не следва да участват в протестни действия, които имат политически елемент", зави той пред "Нова".

Той обсъди и рокадите в МВР като заяви, че иска да създаде свой екип.

"Аз изпълнявам моите отговорности с екип, който аз искам да създам. Няма да оставя човек, който е неглижирал процесите в дирекцията и не е изпълнявал задълженията си. Отговорността е изцяло моя. Главен секретар може да има при редовно правителство. Имаме издадена заповед за назначаване на нов зам. главен секретар, но старият е влязъл в болнично заведение. Когато той се върне на работа, ще назначим нов човек на негово място."

По отношение на убийството на Алексей Петров служебният министър заяви, че за МВР е важно да докарат престъплението до своя завършек и да открият извършителя.

Той допълни, че по време на изборите фокусът на МВР ще бъде в целия спектър, където може да произтече купуването и продаването на гласове.