Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ако приемем, че еднополовото влечение е като всяко друго вродено заболяване, просто си представете, че вашето дете е с такова и вие още не знаете.

И сега вашето дете слуша как говорите с ненавист за тези, дето са като него. Формално расте в среда, която му дава подкрепа и любов, но то не се чувства сигурно и обичано, защото знае, че мразите обратните, а то е такова. Доверието на това дете към вас вече е разклатено, а скоро ще е невъзможно. Най-близките му стават най-далечни. Може и да не ви намрази, но няма и да ви заобича, а ще побърза да порасне, да стане самостоятелно и да се махне, а с вас ще го свързва само една условна връзка, градена без споделяне, с отчуждение, със страх и срам. Да, вашето дето първо ще се страхува, а после ще се срамува от вас. И заради това ще ви крие и ще ви избягва. Създали сте дете, но понеже не сте създали себе си, се проваляте в отношенията си и с него. От предразсъдъци и превратна представа за морал.

Но стига за вас. Това как вие ще приемете проблема си е ваша работа. Най-ограничените даже няма да го приемат, а ще му заявят твърдо: "От днес аз вече нямам проблем! За мен ти, като мой проблем, вече не съществуваш!" Няма дете, няма проблем. Девиз на диктатора. Това най-често са бащи. Майките се примиряват. Повечето бащи скоро също ще се примирят.

Представете си сега, след като сте се примирили, че вашето дете занапред ще живее в общество, което никога няма да го направи. То е тесногръдо, фашистко и нетолерантно общество, точно каквото вие сте го наложили. Представете си, че вашето дете няма да има права и свобода, че ще се крие, а разкрие ли ще, ще бъде плюто, псувано и дори бито. Че ще носи позорно клеймо за нещо, за което няма вина и с което всъщност не пречи, не вреди и не застрашава никого. То не шофира дрогирано, не обезобразява жени, не измъчва кучета, не краде, не убива. Просто е родено различно с нещо, което не е заразно и от което, ако бяхте внимавали в час, нямаше да се притеснявате.

Да си гей, само по себе си, не е неморално. По-неморално е да укриваш данъци, да слагаш палмово масло в сиренето или да имаш любовница.

Традиционно християнско семейство звучи добре, но сексуалността е въпрос на томбола, не на традиция, а обратната сексуалност, като специфика на човешкия вид, съществува много преди същият човек да съчини християнството.

Белег за личностно развитие е да приемаш различните, а не да ги биеш или забраниш. Другото е глупаво и е като да се биеш с вятъра или да забраниш затъмнението.

Можеш да забраниш затъмнението само в теб.

*От фейсбук