Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атанас Славов КАДЪР: БНТ
Атанас Славов КАДЪР: БНТ

Служебният кабинет е поставен под зависимост от Пеевски и затова сега усилията на ПП-ДБ са съсредоточени върху това Димитър Главчев да не остане премиер на служебното правителство. ГЕРБ и ДПС се чувстват прекалено комфортно с това правителство, заяви Атанас Славов, бивш правосъден министър и член на ръководството на ПП-ДБ в предаването на БНТ „Денят започва в неделя".

"Важното е служебното правителство да осигури безпристрастно провеждане на изборите", смята той.
Преговорите, които ИТН водят за съставяне на правителство с третия мандат бяха коментирани от Славов като „възстановяване на диалога между партиите в 50-тото Народно събрание". Информацията, че ПП-ДБ са се срещали в петък вечерта с ИТН, за да обсъдят как да свалят Рая Назарян като председател на парламента и Димитър Главчев като премиер, според Славов били "фолклор". 

Съдебна реформа ще има, независимо, че Конституционният съд отмени промените, защото българското общество иска такава реформа, заяви той. Според него с решението си, което отхвърли промените в Конституцията, КС демонстрила, че гледа в огледалото за обратно виждане. "В крайна сметка промени може да се направят отново", каза той.