Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Акад. Николай Денков
Акад. Николай Денков

Лесно е да се направи правителство. Трудно е това правителство да направи нещо полезно. Затова сме извадили корупцията извън скоби. Но разговорът днес няма да е за правителство, а готови ли са да работят по тези решения.

Това заяви председателят на групата на ПП-ДБ Николай Денков в кулоарите на парламента. Днес ПП-ДБ ще проведе срещи с другите групи по предложената от тях декларация, с която поискаха от президента да отложи връчването на втория мандат и да даде време за работа на парламента.

Покани за срещи са отправени към всички, с изключение на хората около Пеевски, които много бързо казаха мнението си, допълни той.

Някои казват, че има много по-важни теми от корупцията. Но нека го кажем ясно - корупцията е тумор, който разяжда всяка сфера в обществения живот, без изключение. Корупцията е тази, която прави справедливостта невъзможна, която обезценява работата на честните хора и ерозира доверието в институциите, тя гони младите, защото те не виждат своето бъдеще в България.

Без да се справим с корупцията, няма как да оправим здравеопазването, инфраструктурата, градската среда, всичко друго, което казваме, че е важно за нас.

На думи всички казват, че биха искали да се справят с корупцията. На дела това значава да се приемат законите, правила за избор на хората, които ги въвеждат в практика и да доведат до независими хола, които да си свършат работата. Това не се е случило, затова настояваме да стане, допълни Денков. 

И през миналия мандат, и преди това, ще видите, че ние винаги сме настоявали това да се случи. Виждаме, че системно, упорито някои други политически играчи, хората около Пеевски, побутват встрани тези теми или се опитват да ги отменят, вместо да си свършим работата. Затова извадихме пред скоби тази тема и искаме тя да е приоритет, обясни Денков.

Обяснихме на президента логиката на това решение и той каза ясно - ако получите подкрепа в Народното събрание с 2/3 , които са необходими за част от тези закони, които предлагаме, тогава той ще разгледа тази възможност, обясни шефът на ПГ на ПП-ДБ.

Нямо нарушение на конституцията, защото това е част от целия процес да намерим стабилно мнозинство да се направи правителство, допълни Денков.