Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай Денков Кадър: БНТ
Николай Денков Кадър: БНТ

Ако не се проведе съдебната реформа и няма добре работеща съдебна система, няма никакво значение кой е на власт и какво точно правят министрите. Това каза по Би Ти Ви бившият премиер и настоящ шеф на парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков.

Вчера групата поиска от президента Румен Радев да забави с три месеца връчването на втория мандат, за да може през това време да се приемат необходимите закони. Мотивът според Денков е, че в момента има напълно нестабилна политическа конструкция и да се направи правителство в този парламент е напълно безсмислено. „Това ще е самоцел", каза Денков.

"Да, идеята е нестандартна, но работеща", каза той. 

Първите реакции на останалите политически сили на това предложение, които дойдоха вчера, според Денков са малко прибързани.

„Нашият голям проблем е, вече над 20 години заобикаляме проблема за съдебната система", каза Денков.

"Напълно неясно е защо Калин Стоянов продължава да е вътрешен министър след проблемите с полицейското насилие", каза още Денков. "Това, което се случва е, че този човек няма усещане, че трябва да се промени подходът в МВР. Да, Калин Стоянов беше част от нашия кабинет, но ПП-ДБ отдавна му поиска оставката", каза още акад. Денков. Но заключи, че няма никакво значение служебният или който и да е друг кабинет, при сегашната политическа криза.