Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Детската болница след атаката на Русия Снимка: Фейсбук/ Кирил Петков
Детската болница след атаката на Русия Снимка: Фейсбук/ Кирил Петков

ПП-ДБ категорично осъждаме ракетните удари на Русия, засегнали детска болница в Киев. Това написа в официалния си фейсбук профил съпредседателят на "Продължаваме Промяната". 

"Дори по време на война няма оправдание да се нанасят удари срещу лечебни заведения. Нашите мисли са със семействата на загиналите и пострадалите в най-бруталната руска атака срещу граждански цели в Украйна от началото на 2024", пише още в публикацията. 

По-рано днес Русия атакува една от най-големите детски болници в Украйна, намираща се в столицата Киев.

Украинският президент Володимир Зеленски излезе с изявление, в което заяви, че има затрупани под развалините на лечебното заведение. "В момента всички помагат за разчистването на развалините - лекари и доброволци", съобщи той, цитиран от Би Би Си.

По негови думи Русия е изстреляла над 40 ракети по цели в цялата страна. "Различни градове бяха мишени: Киев, Днипро, Кривой рог, Славянск, Краматорск. Използвани са повече от 40 различни видове ракети. Нанесени са щети на жилищни сгради, инфраструктура и детска болница", каза Зеленски, който в момента е на посещение в Полша.

ПП-ДБ категорично осъждаме ракетните удари на Русия, засегнали детска болница в Киев. Дори по време на война няма...

Posted by Kiril Petkov on Monday 8 July 2024