Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Стефка Костадинова 

Кадър Нова телевизия
Стефка Костадинова Кадър Нова телевизия

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до "диамантените момичета" от ансамбъла по художествената гимнастика, които взеха две титли на световното в София и си осигуриха олимпийска квота за игрите Париж 2024, информира БНТ.

"От името на цялото ни олимпийско семейство и лично от мое име най-сърдечно ви поздравявам за огромния успех на световното първенство в София.

Изумително е, че българският отбор, който включваше единствено дебютантки, се нареди на второ място в класирането по медали с шест отличия - две златни, три сребърни и едно бронзово, спечели две олимпийски квоти и записа успехи, невиждани от десетилетия у нас.

Скъпи Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова, благодарим за позитивните емоции и енергията, които ни вдъхнаха изпълненията ви и световните титли при ансамблите. Поздравления и за Стилияна Николова, благодарение на нейния бронз, след 21 години България отново е с медал в многобоя. Всички сме впечатлени от скоростта, с която навлязохте и се утвърдихте сред световния елит в един така труден, но и много популярен спорт, характерен с непрекъснато нарастваща конкуренция.

Благодарим от сърце на вашите треньори, на екипа, на всички от щаба на националните отбори и специално на президента на БФХГ Илиана Раева, която не спира да ни изумява със своята амбиция, себераздаване, професионален подход и ефективност. Искам да изтъкна и перфектната организация на Световното първенство, което премина на най-високо ниво и ни донесе нови многобройни похвали като домакини.

Скъпи момичета,

Горди сме с вас и ви благодарим, че непрекъснато спомагате за утвърждаване на националното ни самочувствие. Вашите изпълнения и успехи са много силен стимул за хиляди български деца и бъдещи спортни звезди, които виждат във вас своите идоли и своя пример за подражание.

Желая ви нови и нови победи, включително на олимпийските игри в Париж през 2024 г. Бъдете здрави, изящни и безупречни", гласи поздравителното писмо.