Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Книгата на КК "Труд" бе представена пред публиката в Пловдив. 
СНИМКА: ВАСИЛ ПЕТКОВ
Книгата на КК "Труд" бе представена пред публиката в Пловдив. СНИМКА: ВАСИЛ ПЕТКОВ

Притесненията, ядосването прекратяват мозъчните вълни, мозъкът спира да работи и това бе установено при всички, разказаха психологът Моника Балаян и журналистът Петя Минкова по време на представянето на книгата на КК „Труд" „Хиперсъзнание" в Пловдив.

Пред публиката в Дома на културата „Борис Христов" Балаян показа конкретни изследвания, разкриващи странния феномен – че всеки път когато сме притеснени, дейността на мозъка сякаш замира. 

Психологът Моника Балаян показа техники, с които мозъкът може да влезе в най-ефективния си режим.
Психологът Моника Балаян показа техники, с които мозъкът може да влезе в най-ефективния си режим.

„Дали вярвате или не, това е все едно – обясни тя. - При всички картината е една и съща. Между другото подобен ефект се забелязва и когато си мислим, че мислим."

Още по-шокиращо е, че това се случва и когато сърфираме в телефона.

Затова според Балаян това дигитално „забавление" може да служи само като почивка след напрегната умствена дейност.

„Причината е, че с телефона мозъкът се успокоява, сякаш става празен и по този начин можем да го презаредим – представяте ли си когато констатирах това при десетки хора? И добре че го видяхме, защото сега знаем какво е решението – да действаме."

Заедно с това психологът представи някои от най-иновативните си методи, за да може мозъкът да влезе в най-ефективния си режим.

Петя Минкова запозна аудиторията с конкретни примери, когато хора като Илон Мъск и астронавти са проявявали необичайна сила и концентрация.
Петя Минкова запозна аудиторията с конкретни примери, когато хора като Илон Мъск и астронавти са проявявали необичайна сила и концентрация.

Наред с повишаването на активността му, книгата представлява и най-пълното ръководство за работа с подсъзнанието. Причината е, че 90% от решенията, които вземаме са на подсъзнателно ниво.

„Именно чрез него можем да постигнем и най-амбициозните и трудни цели, като без колебания, устойчиво вървим към тях", посочи Петя Минкова. Според нея най-важното е да се следват практиките в книгата и да се изтрият вирусните „програми", които ни дърпат от тях и инсталираме нови, с които бързо да достигнем целите си.