Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В крайна сметка, както и очаквахме, Нотариуса се оказа агент на МВР. Което е популярна в годините на прехода схема върху престъпници да се опъва официален защитен чадър от различни служби в министерството. Точно като контрабандиста Паскала, за когото още преди 9 години писах, че също е агент на специалните служби. И като Косьо Самоковеца, за когото пък разкрих още през 2007 г., че е агент на отдел "Стокова контрабанда" на ГДБОП. А петима нейни служители бяха провели над 130 телефонни разговора с контрабандиста от Самоков "по служба".

В един от тях той настояваше и брат му Мартин да бъде "брониран" също като него с полицейска протекция. Схемата на Нотариуса илюстрира отлично как силови държавни институции - МВР, спецслужби, прокуратура, съд, митници, данъчни и политици, включително, - работят за мафията, за да рекетират и мачкат бизнесмени и дори гръцки корабни магнати със състояния в размер на милиарди евро.

Съмнявам се, че разследването на тази афера ще донесе така дефицитното в България правосъдие. За 35 години преход аз откривам само един митничар осъден у нас за вземане на подкуп - при това условно. А в Румъния ги мятат в затвора направо на конвейер - премиери, министри, обикновени чиновници - над 15 000 души за 20 години. И не виждам някое корумпе там да е осъдило после държавата в Страсбург. Както и не виждам грам светлинка в дългия тунел на беззаконието в България. В нашата страна корупцията е по-силна от гравитацията.